Spiser du sushi til kveldsmat dagen før trening så er det stor sannsynlighet for at det vil være en hemsko for utfoldelsene dine neste morgen.

Mam! Sushi til kveldsmat er lett og lekkert. Men sushi er også fylt med karbohydrater og det kan være en utfordring for morgentreningen din.

Ifølge personlig trener i Elmira i New York, Travis Barnes, så kan det lønne seg å tenke over både mat- og medisininntak hvis du vil sikre deg gode treningsrutiner for morgenstunden. Foretrekker du å trene om morgenen så er det jo synd å stå opp tidlig for å trene og så ikke være i stand til å gjøre det skikkelig.

Dehydrering og nattmat

Grunnen til at du trener dårlig etter sushi er at det lager rot i blodsukkeret din på grunn av karbohydratene og etterlater deg dehydrert, noe som ikke forsvinner over natten. Det betyr at du våkner opp og mangler væske, noe som du også vil gjøre, hvis du spiser salt mat som pizza eller annen mat med mye karbohydrater.

Travis Barnes forslår at du enten dropper den typen mat eller drikker mye vann før sengetid, eller i hvert fall drikker før du skal ut på tur. Samtidig påpeker han at du ikke skal spise sent om kvelden eller natten, da rekker ikke kroppen din å fordøye maten.

– Etter du har spist så skal kroppen din bryte ned maten. Men hvis du går i seng rett etter at du har spist så vil kroppen din fremdeles arbeide med fordøyelsen og det betyr at du ikke sover godt, og du vil våkne opp og være omtåket.

Det vil uten tvil gå ut over treningen din så la være med å spise minst to timer før sengetid og klarer du ikke å sovne så skal du ikke kompensere med sovemedisin. Det ødelegger nemlig også treningen din, for ifølge Travis Barnes, vil kjemikaliene i sovemedisinen – og faktisk også allergimedisin – sitte i kroppen din lenge etter at du har sovet og er våknet igjen. Hvis du er nødt til å ta en av disse medisinene så får du en bedre trening ved å ta dem senere på dagen.

Velger du å trene om morgenen så må du altså også ta andre valg i den måten du lever på hvis du vil ha det optimale ut av treningen din.