Ingredienser
2 ss finhakket mynte 3 ss finhakket koriander 1 moden avocado 2 fedd hvitløk 1 ts salt 1 ts sukker ½ ts malt kummin ¼ ts hvit pepper 3-4 ss sitronsaft
Tilberedning
Kjør alt i mikser til glatt konsistens.

Mer om emnet: Avocadomos

Avocadomos er en deilig oppskrift laget av avokado, et næringsrikt element fra naturen. Navnet avokado kommer fra det aztekiske ordet «ahuacatl», som betyr «testikkel». Denne spesifikke benevnelsen er antagelig på bakgrunn av fruitets utseende. Hovedsakelig er frukten kjent for sine helsefordeler og unike smak. Full av næringsstoffer, vitaminer og sunne fettsyrer tilbyr avokado en betydelig mengde helsefordeler og kan være en flott tillegg til et balansert kosthold.

Avocadomos, også kjent som guacamole, er en tradisjonell meksikansk oppskrift. Oppskriften på avocadomos kan variere, men inkluderer ofte avokado, koriander, lime, løk, hvitløk, jalapeno pepper og flaksalt. Hver ingrediens tilfører sin egen unike smak og tekstur, noe som resulterer i en frisk og flavorful rett. Hvis du ønsker en mer kremet mos, kan du tilsette en skje med gresk yoghurt.

Avocadomos kan serveres som dipp sammen med tortillachips, brød eller grønnsaker. Eller den kan brukes som pålegg på sandwicher eller tacos. Du kan også inkludere den i din frokost ved å ha litt på ristet brød toppet med poached egg for en sunn start på dagen. En annen fordel med avocadomos er dens allsidighet. Du kan justere mengden av hver ingrediens for å personliggjøre smaken i henhold til dine preferanser.

Avokado er ikke bare rik på sunne fettstoffer, men den er også en god kilde til kostfiber, vitamin K, folat, vitamin C, vitamin B5, vitamin B6 og vitamin E. Sunne fettstoffer kan bidra til å redusere det «dårlige» LDL-kolesterolnivået, mens vitamin C kan hjelpe med å styrke immunforsvaret ditt. Dessuten, den er fri for kolesterol og natrium, noe som gjør den til et godt valg for personer på et lavt-salt diett eller de som prøver å begrense inntaket av kolesterol.

Avocadomos er like enkel å lage som den er smakfull. Alt du trenger å gjøre er å hakke ingrediensene, mose avokadoen og blande alt sammen. Du kan servere den umiddelbart, eller du kan dekke den med plastfolie og la den kjøle seg ned i kjøleskapet i en time for å la smaken utvikle seg. Uansett hvilken metode du velger, vil resultatet være en kremet, smakfull og sunn rett som er sikker på å tilfredsstille.

Til slutt, husk å velge modne avokadoer når du lager avocadomos. En moden avokado vil ha en myk, men fast tekstur og en rik, nøtteaktig smak. Med avocadomos kan du nyte av fordelene av denne superfrukten på en smakfull og spennende måte.