300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper
½ stk. hode issalat
2 dl ruccula
1 stk. rødløk i tynne skiver
1 stk. avocado i tynne båter
1 ts sitronsaft
½ dl pinjekjerner
1. Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.
2. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccula kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
3. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.
NB: Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.
Svinekjøtt enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon passer til både fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.
Mettende salat med mye godt i! Denne kan du trygt servere til middag. Passer for to personer.