Ingredienser

2 ss vegetabilsk olje, gjerne nøtteolje
1 liten løk, finhakket
1 kg indrefilet av bøffel, finskåret eller malt
2-3 ss mynte, finknust
3 tørkede pepperblad, malt til pulver
1 ½ ss soyasaus
1 egg
1 løk, skåret i skiver

Tilberedning

Kjøttet fra villbøffel kan være meget mørt og fylt av smak. Men dersom det blir stekt over for sterk varme eller for lenge, kan det bli seigt og tørt.

Varm 1 ss av oljen i en liten panne over middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk, ca 5 minutter. Ha løken over i en stor bolle og avkjøl helt. Ha bøffelkjøtt, mynte, pepperblad, soyasaus og egg i bollen sammen med løken og bland godt. Form blandingen til fire burgere, 3 cm tykke.

Sett en stor tykkbunnet stekepanne over middels varme. Pensle pannen med resten av oljen. Stek løken gyllen og myk, ta den opp og hold den varm. Ha burgerne i pannen og stek til de har fått fin skorpe, ca 3 minutter. Vend burgerne og stek dem i ytterligere 2 minutter.

Server dem rykende varme med stekte løkringer.