350 gr. renskåret klippfisk
500 gr. poteter
60 gr. paprika
120 gr. løk
1 boks hermetiske tomater
½ dl.olivenolje
2-3 ss tomatpurè
1-2 hvitløksbåter
(1 middel stor gulrot)
1 rød chilipepper
Klippfisken vannes ut iflg. anvisning på pakken ( nettovekt 350 gr. – gir ca. 500 gr. ferdig utvannet vare ). Poteter, løk, paprika, chili og gulrot skjæres i skiver. Hvitløken presses eller kuttes i små biter. Bunnen av kasserollen dekkes med olivenolje. Ingrediensene legges så lagvis i kasserollen, begynn med poteter. Tomatpurèen fordeles med ca. en halvpart midt i kasserollen og en halvpart på toppen. Strø litt malt pepper over hvert lag med klippfisk. Til slutt helles over resten av olivenoljen, samt ca. 1 dl. vann. Kokes over svak varme i ca. 2 timer.(Eller bak hele kjelen med lokk i ovn på 150 grader i 3 timer.)
Serveres med loff, hardkokte hakkede egg og oliven.
Drikke: øl eller rødvin.