Ingredienser

400-500 benfritt mørt oksekjøtt

1 middels stor løk

100-150 gr. friske sjampinjonger

2 ss. olje

4 ss. tomatpurè eller ketchup

1 ss. hvetemel

1 ½ dl. rødvin

eller 1 ½ terning kjøttbuljong +

1 ½ dl. vann

½ – 1 ts. salt

½ ts. pepper

2-3 dl. rømme

persille til pynt

Tilberedning

Server råstekte poteter, kokt ris eller nuddler og en salat til retten.

Skjær kjøttet i jevnt store biter eller strimler. Hakk løken og skjær sjampinjongene i skiver. Varm oljen i en gryte. Brun kjøttet til det har fått farge.

Tilsett løk og sjampinjonger og la det frese noen minutter.

Rør i tomatpurèen (ketchupen) og hvetemelet.

Tilsett vin (buljong), salt og pepper.

La kjøttet småkoke på svak varme i 15-25 minutter eller til det er mørt.

Tilsett rømmen og varm opp uten å la sausen koke.

Server retten direkte fra gryten eller fra et serveringsfat. Pynt med persille.