400-500 benfritt mørt oksekjøtt
1 middels stor løk
100-150 gr. friske sjampinjonger
2 ss. olje
4 ss. tomatpurè eller ketchup
1 ss. hvetemel
1 ½ dl. rødvin
eller 1 ½ terning kjøttbuljong +
1 ½ dl. vann
½ – 1 ts. salt
½ ts. pepper
2-3 dl. rømme
persille til pynt
Server råstekte poteter, kokt ris eller nuddler og en salat til retten.
Skjær kjøttet i jevnt store biter eller strimler. Hakk løken og skjær sjampinjongene i skiver. Varm oljen i en gryte. Brun kjøttet til det har fått farge.
Tilsett løk og sjampinjonger og la det frese noen minutter.
Rør i tomatpurèen (ketchupen) og hvetemelet.
Tilsett vin (buljong), salt og pepper.
La kjøttet småkoke på svak varme i 15-25 minutter eller til det er mørt.
Tilsett rømmen og varm opp uten å la sausen koke.
Server retten direkte fra gryten eller fra et serveringsfat. Pynt med persille.
Ikke bruk ketchup, bruk tomat purê.
Tilsett også et par ss Sukker. For å brekke det bråe tomatpurên.
Når du har brunet alle grønnsaker og kjøtt, kok ut panna med litt vann.
Bruk stekesjyen i gryta, og ikke tilsett vann. Får du mye bedre smak 🙂
Ellers konge oppskrift!
Kanskje et godt utgangspunkt for en brukbar middag 🙂