25 g gjær
3 dl melk eller vann
2 ss olje
1 ss husk
1 ts støtt karve
½ ts salt
½ dl cottage cheese
1 ss lettrømme
6 dl fin glutenfri melblanding
egg til pensling
2 ss solsikkefrø
½ – 1 dl revet ost
Smul gjæren i bollen til food processoren. Varm melk eller vann og olje til fingervarmt, og hell det over gjæren. Rør gjæren til den er oppløst. Tilsett husk og la det svelle i 10 minutter.
Bland i karve, salt, cottage cheese, rømme og melblandingen. Start maskinen og la den gå 1-2 minutter. Resultatet skal bli omtrent som en tykk sukkerbrøddeig ikke som en fast deig. Sett ekstra smak på deigen med å tilsette forskjellige urtekrydder, hvitløk eller gressløk hvis du ønsker.
Flytt deigen over i en sprøytepose. Lukk den store åpningen og trykk forsiktig ut til to like store lengder direkte på bakepapiret. Deigen kan også formes til med to melede skjeer.
Hev lengdene uten bakeduk i romtemperatir, 45-60 min.
Pensle forsiktig med vispet egg og strø på solsikkefrø og ost. Stek midt i ovnen ved 250 C i 12-14 minutter. La brødene avkjøles under bakeduk.