Ingredienser:

* 100 g kjeks med sjokoladeglasur og karamell (f. eks Gjende karamell)
* 80 g digestive kjeks
* 70 g smør
*
* 4 stk gelatinplater
* 2 stk egg
* 140 g sukker
* 3 dl kesam orginal
* 250 g mascarponeost
* 1 ½ dl Baileys likør
* 1 ½ dl kremfløte , lett pisket

* 2 dl sterk kaffe
* 3 stk gelatinplater
* 2 ts sukker

Fremgangsmåte:
Bunn:

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyllet:

Legg gelstinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. I mens vispes egg og sukker til luftig eggedosis. Ta en ny bolle og rør kesam, mascarpone og Baileys sammen til en glatt masse. Smelt den oppbløtede gelatinen i litt vann over svak varme eller i mikrobølgeovn. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen. Tilsett til slutt eggedosisen og lett pisket krem i ostemassen under omrøring. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.

Legg gelstinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Tilsett de oppbløtede gelatinplatene og sukker i varm kaffe og rør rundt til gelatinen har smeltet. Avkjøl kaffeblandingen før den helles forsiktig på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet inntil gelelokket har stivnet.