Ingredienser
Hvis du prikker i poteten, har den i micro i ca 5 min. (stor potet), så har du folie rundt etterpå og lar de ‘hvile’ litt, blir de like gode som i ovnen.
Tilberedning
.

Mer om emnet: Bakt potet i micro

Bakt potet i mikrobølgeovn er en effektiv og hurtig metode som gir deg smakfulle poteter på rekordtid. Dette er en metode som gir potetene dine en deilig, myk innside, samtidig som de bevarer alle de næringsstoffene som poteter er så kjent for. Selv om bakt potet er en tradisjonell favoritt, er det mange som ikke er klar over at det er fullt mulig å lage dette i mikrobølgeovnen.

For å lage bakte poteter i mikrobølgeovn trenger du noen få ingredienser og verktøy. Først trenger du selvfølgelig poteter – velg gjerne store poteter, da disse gir mest mat. I tillegg til potetene, trenger du et stykke aluminiumsfolie, en gaffel og din favoritt krydderblanding. Gaffelen brukes til å prikke hull i potetene, slik at dampen kan slippe ut under oppvarmingen. Dette forhindrer også at potetene spraker under stekingen.

Start med å vaske potetene grundig, og tørk de godt av. Prik deretter flere hull i potetene med gaffelen. Avhengig av størrelsen på potetene, kan steketiden variere. En god regel er å sette mikrobølgeovnen på høy effekt og steke potetene i 5 minutter, snu dem, og så gi dem 5 minutter til. Kunsten er å kjenne etter – poteten skal være mør og myk når du trykker litt på den.

Se nøye etter på overflaten til poteten etter at steketiden er over. Hvis den ser ut til å være sprukket eller har blitt mørk, så betyr det at poteten er helt klar. En annen metode for å sjekke om poteten er klar er å bruke en kniv. Hvis kniven går lett gjennom poteten, så er den klar.

En annen viktig ting å huske på er at bakt potet i mikrobølgeovn blir veldig varm, så la den avkjøle litt før du skjærer den i to. Man kan servere den med smør, ost, bacon, rømme eller noe annet man måtte ønske. Så det er bare å slippe fantasien løs på toppene, det finnes ingen begrensninger. Bakte poteter passer utmerket som tilbehør til mange forskjellige retter, men også som en selvstendig rett.

Å lage bakt potet i mikrobølgeovn er raskt, enkelt og smakfullt. Potetene blir mørke, myke og full av smak, og det tar bare en brøkdel av tiden det vanligvis tar i ovnen. Så neste gang du har lyst på bakt potet, hvorfor ikke prøve å lage den i mikrobølgeovnen? Det er en metode som er verdt å prøve, og som kan gi deg en ny favorittrett.