Ingredienser
…så mange tomater som du vil ha saus til – flå de. olivenolje løk hvitløk litt sukker – viktig! salt pepper laubærblad evt. timian, basilikum, oregano chilli Kok lenge og vel – jo lengre, jo bedre!!
Tilberedning
Hvis du vil ha den til pizza kjører du den til puree med en stavmikser eller presser den igjennom en sikt etter den er blitt kald. Kan fryses.

Mer om Tomatsaus til pasta eller pizza

Tomatsaus er en essensiell ingrediens i mange tradisjonelle italienske retter, spesielt pasta og pizza. Det er mange varianter av tomatsaus, hver med sin unike smak og tekstur. Vil du lage den perfekt tomatsaus til din neste pastarett eller pizza? Her har vi noen tips og triks du kan prøve.

For det første, start med å velge de riktige tomatene. Tradisjonelt blir tomatsaus laget med modne, saftige tomater. Men det er flere typer tomater å velge mellom. San Marzano- og Roma-tomater er ideelle for tomatsaus på grunn av deres rike smak og lave vanninnhold. Hvis du er ute etter en mildere, mer subtil smak, kan du vurdere å bruke kirsebær eller druetomater.

Tilsetningen av aromatiske ingredienser kan forbedre smaken på tomatsausen din betydelig. Hvitløk, løk, basilikum, oregano og timian er noen eksempler. Det er viktig at du steker disse ingrediensene lett i olivenolje før du tilsetter tomatene, da dette hjelper med å frigjøre deres fulle aroma og smak. Hvis du vil ha en litt søtere saus, kan du også tilsette en liten mengde sukker.

Når det kommer til matlaging, anbefales det å la sausen koke på lav varme i minst 30-45 minutter. Dette gir tomatene tid til å bryte ned og smakene tid til å utvikle seg. Sausen skal være tykk og konsentrert, men ikke forklumpet. Dersom du ønsker en glattere saus, kan du bruke en stavmikser for å mose den.

I tillegg til pasta og pizza, kan tomatsaus også brukes i en rekke andre retter. Den kan brukes som basis for en ratatouille, som fyll i en lasagne, eller bare servert på siden sammen med et stykke grillet kjøtt eller fisk.

Uansett hva du velger å bruke tomatsausen din til, husk at den beste sausen er den du lager selv. Med litt praksis, vil du være i stand til å lage en deilig, hjemmelaget tomatsaus som vil imponere både familie og venner. Lykke til på kjøkkenet!.