Ingredienser
Tomater – tøm ut kjernen hvis du ikke vil ha salsa’n så våt… rød løk hvitløk fersk chilli fersk koriander – viktig! fersk limesaft salt pepper en liten klype sukker
Tilberedning
Alt finhakkes og blandes. La stå i minst 2 timer før servering så smakene blander seg. Ta ut av kjøleskapet en stund før servering, da kulde ‘gjemmer’ mye smak.

Mer om Salsa

Salsa er utvilsomt en av de mest kjente dansene i verden, med en rik historie og en unik miks av kulturelle påvirkninger. Men det er mer enn bare en dans; det er en livsstil, en kunstform og et uttrykk for glede og lidenskap. La oss dykke dypere inn i Salsas verden.

Faktum er at Salsa, til tross for sin popularitet, er en relativt ny dansestil. Santana skjøt fart på 1960 og 1970-tallet, blir ofte hevdet å ha sin opprinnelse i Cuba. Men det er ingen entydig enighet om dette, fordi den også har sterke røtter i andre deler av Karibia og i New Yorks latinamerikanske samfunn.

På 70-tallet, begynte New York-stilen salsa, også kjent som «On 2», å utkrystallisere seg. Navnet kommer fra det faktum at danserne tar et skritt på andre og sjette slag i musikken, i motsetning til det mer tradisjonelle «On 1». Denne stilen er også preget av en mer lineær bevegelse, i motsetning til den roterende stilen som er kommon i Cuba og andre deler av Karibia.

Salsa dans er ikke bare en fysisk aktivitet, men også en sosial. Det har alltid vært en viktig del av det latinske samfunnet, og har bidratt til å forme kulturen på mange måter. Det bringer folk sammen, bryter sosiale barriere, og gir folk en sjanse til å uttrykke seg på en unik måte. Det kan også være en morsom og effektiv trening, da det utfordrer koordinasjon, fleksibilitet og utholdenhet.

På musikkfronten preges salsa av en rekke instrumenter. Trommer, piano, bass, slagverk og blåseinstrumenter som trompet og trombone skaper den karakteristiske salsa-lyden. Sangene er ofte livlige og energiske, og reflekterer en stor grad av følelser – fra glede og feiring til sorg og lengsel.

I dag er salsa mer populært enn noen gang. Kurs og workshops i salsa finnes over hele verden, og det finnes en rekke konkurranser for profesjonelle dansere. Men uansett hvor høyt nivået er, så er den grunnleggende essensen av salsa den samme – det handler om å ha det gøy, om å dele en lidenskap, og om å uttrykke seg selv gjennom musikk og bevegelse.