Ingredienser:
br> * 150 – 500 gr gresskar, renset for frø (som forresten er deilige å riste på bakepapir i ovnen sprinklet med litt salt), kuttet i 2-3 cm store kuber.
* 1/4-1 stor løk kuttet i halve ringer.
* 1-2 spiseskjeer olivenolje
* 50-100 gr sukker.
* 1/4- ½ ss kanel
* 1/4-1/2 teskje fersk hakket ingefær
* 1-3 timian kvister
Fremgangsmåte:
br> 1. Stek løken i oljen, tilsett sukker og rør til det oppløser seg. Tilsett krydder og ingefær.
2. Forvarm ovnen til 160 C.
3. Plasser gresskarkubene på et brett dekket av bakepapir. Hell løkmiksen over og bak det i omtrent 20 minutter til gresskarkubene er myke og karamellfarget.
4. Blandes inn i risen.
Porsjoner: 2-8 personer