Ingredienser

Mørdeig:
200 g mel
1/2 ts salt
2 ss sukker
125 g smør/margarin
2 eggeplommer

Fyll:
4 (over)modne bananer
(60 g rosiner+litt rom)
(50 g mandler)
2 egg
1 dl kremfløte
120 g sukker

Tilberedning

Mørdeig:
bland melet med salt og sukker og smuldre fettstoffet i. Tilsett eggeplommene og bland deigen raskt sammen. La den hvile kaldt i en halvtimes tid.
Kjevle deigen ut eller trykk den ut i formen slik at den dekker bunnen og danner en ca. 3 cm høy kant på sidene. Prikk tertebunnen med en gaffel og stek den i 10 min. ved 200 grader nederst.
Ta den ut av ovnen og avkjøl den i formen.

Fyll:
(Skåld mandlene og hakk dem grovt.)
Fyll den lett avkjølte kakebunnen med skiver av bananer (og fordel «romrosinene oppå).
Pisk egg, fløte og sukker sammen og hell det over.
(Fordel til slutt de skåldede, grovhakkede mandlene oppå, og) stek terten ferdig ved 200 grader, til kanten er lysebrun og fyllet fast.