1/2 liten kålrot
2 selleri stilker
2 tomater
1/2 løk
1 hvitløkbåt
smør
1 ts timian
salt
pepper
1 pakke baconskiver
2 dl tørr hvitvin
1 ss konsentrert kyllingkraft /fond
2 kyllingfileter
matfløte
eller melk
godt med revet ost
En festrett som passer ypperlig til fredagskvelden.
Skrell kålrot og skjær i skiver/staver. Skrell løk og hvitløk og hakk. Skjær renset selleri i biter. Fres løk og hvitløk i en kjele. Tilsett kålrot, selleri og timian. La det mykne under lokk 10 15 minutter.
Sprøstek baconskivene i het, tørr panne. La renne av på husholdningspapir og klipp i småbiter.
Kok opp vin og kraft i en traktørpanne. Legg i kyllingfiletene og la dem trekke under lokk 8-12 minutter. Snu etter halve tiden. Hell en god skvett matfløte i vinen i pannen og rør inn raust med ost. Smak til. Skjær kyllingfiletene i skiver og legg opp, sammen med grønnsakene. Ha litt saus over og gi rettene et bacondryss før servering. Karse og tomatbåter til pynt.
Og baconskivene glemte jeg! ???? Sikkert derfor jeg følte det trengte litt salt….
Denne smakte virkelig godt! Jeg hadde min egen vri for å få frem mer smak: Utelot tomatene, brukte fersk timian og saltet/pepret grønnsakene litt. Hadde tørket salvie i sausen og 50/50 parmesan/revet Norvegia. Kyllingfiletene synes jeg også måtte saltes/pepres LITT før de ble lagt i vinen.
God og annerledes måte å anvende kålrabi på, og deilig med et glass hvitvin til!