Denne Italienske maskinen er mest brukt i Europa og Latin-Amerika. Den er kjent for sitt unike design.

Om maskinen: Bialetti Moka Express lager kaffe ved å sende varmt vann presset av damp gjennom malt kaffe. Prinsippet er gammelt og ble patentert allerede i 1933. Bialettimaskinen kommer i mange ulike størrelser. Et populært og lignende produkt er GSI Mini Expresso.

bialetti_moka-expressKaffekvalitet: Grei kvalitet. Kaffen blir litt oljete fordi den ikke består av et papirfilter, men et metallfilet. Filteret er også litt grovt noe som gjør at flere uønskede partikler kommer i kaffen. Olje gir for øvrig bitter smak.

Design: Den er pen men tung. Tyngden gjør den upraktisk til turbruk og den er litt lite praktisk å pakke. Dette er den eneste av maskinene vi har prøvd som krever en direkte varmekilde som primus eller bål.

Brukervennlighet: Den er ekstremt lett i bruk. Doseringsmengden er veldig lett å finne fordi maskinen inneholder et eget kammer du fyller opp. Maskinen blir veldig varm under bruk noe som trekker inntrykket noe ned.

Oppskrift: Christian Nessets oppskrift på Bialetti 1 kopp maskin er fullt filter med maks mengde vann. Kvernegrad er litt grovere enn espressomaskin.