Ingredienser

ca 300 g biff (mørbrad duger fint)
3-4 shitake sopp (alternativ sjampinjong)
1 gulrot
1/2 stor paprika
1 vårløk
3-6 fed hvitløk
1 ts ingefærpaste
1 bird eye chili
3 rause ss soyasaus
3 rause ss østersaus
2-3 ts sukker
1-2 ts kvernet pepper
10-15 blad holy basil (alternativ sweet thai basil, vanlig basilikum)
maizena til jevning
ca 2-3 dl vann
olje til steking.
Fersk koriander til dryss/pynt og ekstra smak.

Tilberedning

Skjær kjøttet i tynne strimler. Evt legg kjøttet i frysen en time før for lettere å skjære tynt. Mariner kjøttet sammen med 1 ss soyasaus og 1 ss østersaus i ca 1 time. Bland sammen vann, sukker og resten av øster – og soyasaus sammen med maizena. Ca 1 ts maizena vil jeg tro, men dette bør prøves frem. Kan i så fall tilsette litt og litt maizena og vann til ønsket jevning er oppnådd. Man ønsker en svak fortykning av sausen, men fremdeles rennende.

Kutt opp vårløken i skrå snitt. Den hvite stammen finhakkes. Finhakk hvitløk, og chili. Gulrot og paprika strimles. Soppen kuttes i kvadrater eller mindre om ønskelig.

Ha olje (smaksfri olje, solsikke, peanøtt e.l) i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk, ingefærpaste og chili til gylden. Tilsett kjøttet og brun dette. Ha i paprika, sopp, gulrot og basilikum. Hold høy varme mens en rører godt. Grønnsakene skal stekes myke, men fremdeles ha litt crunch igjen. Ha i pepper og tilsett tilslutt blandingen med soya – og østersaus. senk varmen og la småkoke et par minutter. Ha i litt mer vann dersom det blir for lite væske.

Serveres med jasminris og finhakket koriander, (kan sløyfes, men gir en god finish).

Helt tilslutt. Denne retten kan lett varieres med både pepper og chili. Man finner fort hva man liker best. Her gjelder det å følge sin egen gane og smaksløker og eksperimentere som man ønsker.

Velbekomme! 🙂