Ingredienser
ca 300 g biff (mørbrad duger fint) 3-4 shitake sopp (alternativ sjampinjong) 1 gulrot 1/2 stor paprika 1 vårløk 3-6 fed hvitløk 1 ts ingefærpaste 1 bird eye chili 3 rause ss soyasaus 3 rause ss østersaus 2-3 ts sukker 1-2 ts kvernet pepper 10-15 blad holy basil (alternativ sweet thai basil, vanlig basilikum) maizena til jevning ca 2-3 dl vann olje til steking. Fersk koriander til dryss/pynt og ekstra smak.
Tilberedning
Skjær kjøttet i tynne strimler. Evt legg kjøttet i frysen en time før for lettere å skjære tynt. Mariner kjøttet sammen med 1 ss soyasaus og 1 ss østersaus i ca 1 time. Bland sammen vann, sukker og resten av øster – og soyasaus sammen med maizena. Ca 1 ts maizena vil jeg tro, men dette bør prøves frem. Kan i så fall tilsette litt og litt maizena og vann til ønsket jevning er oppnådd. Man ønsker en svak fortykning av sausen, men fremdeles rennende. Kutt opp vårløken i skrå snitt. Den hvite stammen finhakkes. Finhakk hvitløk, og chili. Gulrot og paprika strimles. Soppen kuttes i kvadrater eller mindre om ønskelig. Ha olje (smaksfri olje, solsikke, peanøtt e.l) i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk, ingefærpaste og chili til gylden. Tilsett kjøttet og brun dette. Ha i paprika, sopp, gulrot og basilikum. Hold høy varme mens en rører godt. Grønnsakene skal stekes myke, men fremdeles ha litt crunch igjen. Ha i pepper og tilsett tilslutt blandingen med soya – og østersaus. senk varmen og la småkoke et par minutter. Ha i litt mer vann dersom det blir for lite væske. Serveres med jasminris og finhakket koriander, (kan sløyfes, men gir en god finish). Helt tilslutt. Denne retten kan lett varieres med både pepper og chili. Man finner fort hva man liker best. Her gjelder det å følge sin egen gane og smaksløker og eksperimentere som man ønsker. Velbekomme! 🙂

Mer om: Biff i krydret basilikum – og østersaus

«Biff i krydret basilikum og østersaus» er en kulinarisk nytelse som kommer fra det asiatiske kjøkkenet. Denne retten er populær på grunn av dens velsmakende kombinasjon av øm biff i en rik og litt krydret saus.

Biff i krydret basilikum og østersaus er forberedt ved å marinere oksekjøttbitene i en blanding av soyasaus, hvitløk, krydret basilikum og noen ganger til og med litt honning for å gi en antydning til sødme. Etter marinering, blir biffbitene stekt på høy varme for å holde dem saftige og møre.

En annen viktig del av retten er østerssausen. Den har en ganske robust og salt smak som motvirker sødmen til den krydrede basilikum og honningen i marinaden. Østerssausen er faktisk laget fra østersjus som har blitt kokt ned og så krydret med salt og forskjellige andre ingredienser for å gi den dens komplekse smak.

Servering av «Biff i krydret basilikum og østersaus» er enkelt. Vanligvis blir retten servert på en seng av dampet ris, med noen grønnsaker på siden for å tilby en balanse til rikdommen og kraften til biffen og sausen.

Til slutt er det viktig å bemerke at «Biff i krydret basilikum og østersaus» er en variert rett, så du kan tilpasse den til dine egne smaker. Du kan legge til mer eller mindre krydder, spille med forskjellige grønnsaker, eller til og med prøve å bruke forskjellige typer kjøtt. Mulighetene er uendelige, så lenge du holder fast ved de grunnleggende smakene av krydret basilikum og robust østerssaus.