Biffgryte

Ingredienser
Flatbiff, mørbradbiff el. lignende skjæres i terninger. En pk.( 2 små biffer, ca 400 gr? ) ca 2 – 3 personer. Stekes i olje til det er gjennomstekt.(Plate 450W?) Vend bitene under stekingen. Stek bare litt av gangen. (Ett oppdelt biffstykke) Tilsettes ca 4 dl vann, og surres på svak varme til kjøttet er mørt, – ca 2 – 2 ½ t. Bruk ev en tråd-rist under kjelen for å hindre at det svis. Jevn 2 ss hvetemel i vann og tilsett. La så biffen surre litt i sausen før servering. Kan med fordel tilsettes 1/3 l husholdningsfløte. Tilsettes salt, pepper og eventuelt laurbærblad. (basilikum?)
Tilberedning
Denne oppskriften kan også benyttes for hvalbiff. Tilbehør, kokte poteter, babygulerøtter og rørte tyttebær. Endring: Under steikingen benyttes rel sterk varme, og stekes bare til kjøttet er stekt utvendig, – forsøk med ½ – 1 ss mel i steikepanna for å tilsette smak og farge. Ev. kan også løk skjæres opp og freses i panna. Surres på plate som ovenfor, men bare ca 45 min.

Mer om Biffgryte

Biffgryte, også kjent som «Beef Stew», er en lammende deilig rett hver kjøttelsker bør prøve. Tilberedningen av en biffgryte kan variere, men grunnleggende inneholder den biter av storfekjøtt, som er brunet og deretter kokt sakte sammen med forskjellige grønnsaker og krydder. Retten har en dyp, rik smak og er særlig kjent for sin varme og hjemmekoselige følelse.

Biffgryte er kjent og elsket over hele verden, selv om ingrediensene og krydderne kan variere fra region til region. For eksempel er det vanlig i franske og belgiske kjøkken å tilsette rødvin i gryten for å gi den en særegen fylde og smak. I andre deler av verden, som Midtøsten, brukes det ofte krydder som kardemomme, spisskummen og kanel for å gi gryten et spesielt krydret preg.

Biffgryte er ikke bare deilig; det er også sunt. Kjøttet i gryten er en utmerket kilde til protein, mens grønnsakene tilfører rikelig med vitaminer og mineraler. I tillegg kan kjøtt og grønnsaker tilberedes i lite fett, noe som gjør denne retten til en sunn middagsoppskrift. Om du er opptatt av helse kan du også velge å lage gryten med magert kjøtt for å redusere fettinnholdet ytterligere.

Å lage en biffgryte tar tid, men anstrengelsen er absolutt verdt det. En særegenhet ved denne retten er nemlig at den ofte blir bedre etter en dag eller to når smakene har fått tid til å sette seg. Derfor er biffgryte en utmerket rett å tilberede i store mengder, for så å nyte restene neste dag.

Til slutt, biffgryten er en rett du kan eksperimentere med. Du kan tilsette dine favorittgrønnsaker eller krydder, eller du kan prøve ulike metoder for tilberedning. En rett med en slik kompleksitet i smak og tekstur vil garantert være et populært innslag på middagsbordet.

Altså, neste gang du bestemmer deg for å lage noe nytt, kan du vurdere å tilberede en biffgryte. Denne ydmyke retten har vist seg å være både deilig, næringsrik og variert nok til å imøtekomme smaksløkene til selv de mest kresne gjestene.

Legg igjen en kommentar