Ingredienser

750 g mørt storfekjøtt, f.eks. mørbrad eller ytrefilet
4 tomater
6-7 friske røde chilipeppere
1 bunt tynne vårløk eller 4-5 store vårløk
3-4 hvitløkfedd
4 cm frisk ingefærrot
1 stilk sitrongress
1/4 terasi (valgfritt)
3-4 ss kokosolje
2 ts malt koriander
1 ts palmesukker (evt. brunt sukker)
salt

Tilberedning

1. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i fingertykke strimler. Skjær et snitt gjennom tomatskinnet og legg dem i kokende vann noen sekunder. Dra av skinnet, del tomatene i to og klem ut kjernene. Finnhakk tomatkjøttet. Skyll chilipepperne. Del dem i to på langs, og kast stilkene. Skjær chiliene i tynne strimler på langs. Skyll og rens vårløken og skjær dem i 3 cm lange biter. Skrell og press hvitløken. Skrell ingefærroten og riv den fint. Skjær den tykke enden av sitrongresset i ringer og hakk dem fint. Knus terasien med baksiden av en skje.

2. Varm oljen i en wok eller stor stekepanne. Stek kjøttstrimlene i omganger under omrøring til kjøttet er brunt på alle sider. Ta opp kjøttet med hullsleiv og hold det varmt. Ha chilipepper, vårløk, hvitløk, ingefær, sitrongress og terasi i pannen og stek under omrøring i 3-5 minutter til alt er mykt. Tilsett koriander, palmesukker og hakkede tomater. Rør om og legg i kjøttet. Legg på lokk og la det hele trekke på svak varme i 5-10 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt.