Ingredienser:
500 g hvalbiff
3 store løker
Smør
Ca. 2 dl hvetemel
Salt/ pepper
2 ts buljongpulver
!/2 dl vann
Tilberedning:
Stek løken gylden. Strø et par kryddermål med sukker over løken, og tilsett 1/2 dl vann. Da blir den fortere brun, og myk (vannet koker inn). Sett den ferdigbrunede løken til side.
Skjær biffen i strimler. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend strimlene i melblandingen.
Brun smør i stekepannen. Stek biffstrimlene, litt i gangen. Legg de ferdigstekte biffstrimlene sammen med løken. Varm alt forsiktig, på svak varme, i stekepannen. Ha over litt vann tilsatt litt buljong, slik at blandingen ikke blir for tørr.
Lag potetmos, slik:
Potetmos:
12 store poteter
50 gr smør
1/2 dl fløte
Salt/pepper
2 krm evet muskatnøtt
Skrell potetene, og skyll dem godt. Legg dem i kokende vann, tilsatt 1 ts salt. La de koke til de er møre.
Slå av vannet. Mos potetene.
Tilsett smøret og fløten under omrøring. Riv muskatnøtt, og ha den i mosen. Tilsett pepper, og smak til med salt.
Skru ned varmen.
Serveres med bernaisesaus og tyttebærsyltetøy.