400-500 g biffkjøtt
salt
Pensling:
1 dl olivenolje
1/2 dl soyasaus
2 ss sweet chilisaus
1 ss reven fersk ingefær
(avt. 1 ts malt ingefær)
4 hvitløksfedd, finhakkede
Grønnsaker:
2 paprika, gul og rød
1 fennikel
3 små rødløk
1 squash
olivenolje + litt sitronsaft
Basilikumkrem:
1 dl rømme
1 dl crème fraiche
1 ss hakket basilikum
1 ts tørket mynte
1 ts flytende honning
salt og pepper
Start med kremen. Bland alle ingredienser, smak til med salt og pepper. La trekke så smakene blander seg.
Del, kjern ut og skjær paprika i store biter. Skjær fennikel i fire, skiv squashen og del løken i to. Legg alle grønnsakene i en bolle, slå over olje og sitronsaft og bland godt.
Visp sammen penslingssausen- Skjær kjøttet i terninger og tre på grillspyd. Pensle godt og la de trekke 5 minutter.
Wok grønnsakene myke på grillen. Grill spydene på alle sider, ca 6 minutter totalt. Legg over på fat og pensle generøst med sausen. Strø over flaksalt og la det trekke 1 minutt.
Server spydene med grønnsaker og basilikumkrem.