Ingredienser

* 1 stor krabbe
* 2 stk sjalottløk
* 1 ss konjakk
* 1 ss tomatpuré
* 1 knivsodd safran
* 1 knivsodd kajennepepper
* 2,5 dl hvitvin
* 7,5 dl vann
* salt, hvit pepper
* 2 dl crème fraîche
* dill

Tilberedning

1. Rens krabben. Bare klokjøtt skal brukes. Resten av innmaten kan fryses til bruk i f eks mousse eller lignende.
2. Tørk krabbeskall og småben i stekeovnen. Knus det.
3. Hakk sjalottløkene. Fres løk og knuste krabbeskall i olje til det dufter kraftig. Hell på konjakk og tenn på. La flammen brenne ut.
4. Rør inn tomatpuré, safran og kajennepepper og hell på hvitvin og vann. Kok opp og skum av. La kraften småkoke uten lokk i 30 minutter.
5. Sil kraften, smak den til med salt og pepper og visp inn crème fraîch. Varm suppen til kokepunktet.

1. Dryss dill eller annet grønt over før servering.