* 2 kg friske blåskjell
* 3 dl hvitvin
* 2 stk løk
* 2 ts karri
* 2 ss smør
* 4 stk eggeplommer
* 1,5 dl kremfløte
* 1 ss sitronsaft
* hvit pepper, hakket persille
1. Skrubb blåskjell, kast åpne skjell og skjell som ikke lukker seg når de slås mot benken.
2. Kok opp vinen, legg skjellene i og damp dem under lokk til de åpner seg, ca 5 min.
3. Finhakk løken og fres den i smør sammen med karri. Sil blåskjellkraften, mål den opp og tilsett så mye vann adt det blir 7,5 dl. Hell det over løken og la det koke 20 min.
4. Visp sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og visp det deretter i suppen. Varm den til kokepunktet, men den må ikke koke. da skiller den seg. Smak til med pepper.
1. Legg blåskjellene i tallerkenen og hell over suppe
2. Dryss persille over før servering.