Ingredienser

Sukkerbrød:
6 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1 dl blåbær, lettsukrede
1 dl bringebær, lettsukrede
4 dl kremfløte
1 ss sukker

Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss sukker
5-6 dl friske eller løsfryste bringebær eller jordbær
2-3 dl friske eller løsfryste blåbær

Tilberedning

Langpanneform, 25 x 35 cm
I stekeovnen: 175 ° C, ca. 30 minutter

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek kaken. Del den avkjølte kakebunnen i tre lag. Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp fløten til fyllet med sukker til luftig krem. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene. Legg på neste lag og fordel lettsukrede bringebær eller jordbær jevnt over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen, visp resten av fløten og dekk hele kaken med krem. Pynt kaken med friske eller løsfryste bær like før servering.