Ingredienser:
125 g smør
2 egg
2,5 dl melk
300 g (5 dl) hvetemel
75 g (1¼ dl) Hi-Maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)
1 ss bakepulver
175 g Sukrin
185 g friske blåbær

Pynt:
Brunt sukker

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland i melk. Visp i eggene med en stålvisp. Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet slik at blåbærene er godt dekket. Bland resten av melet med bakepulver og Sukrin i en bakebolle. Ha i væsken og rør deigen raskt sammen. Vend de melete blåbærene forsiktig inn i deigen til slutt.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll deigen i formene. Strø litt Sukrin på topper av hver muffins. Stek muffinsbrettet på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til muffinsene er gyldne. La de avkjøles litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Bruk helst friske blåbær til denne oppskriften. Bruker du frosne, vil muffinsene bli mer blå i fargen.

Kommentarer:
Blåbærmuffins er en klassiker! De syrlige bærene gir en fin kontrast til den søte og myke kakedeigen. Oppskriften gir ca 18 muffins.