Ingredienser:
125 g smør 2 egg 2,5 dl melk 300 g (5 dl) hvetemel 75 g (1¼ dl) Hi-Maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel) 1 ss bakepulver 175 g Sukrin 185 g friske blåbær Pynt: Brunt sukker

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland i melk. Visp i eggene med en stålvisp. Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet slik at blåbærene er godt dekket. Bland resten av melet med bakepulver og Sukrin i en bakebolle. Ha i væsken og rør deigen raskt sammen. Vend de melete blåbærene forsiktig inn i deigen til slutt. Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll deigen i formene. Strø litt Sukrin på topper av hver muffins. Stek muffinsbrettet på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til muffinsene er gyldne. La de avkjøles litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet. Bruk helst friske blåbær til denne oppskriften. Bruker du frosne, vil muffinsene bli mer blå i fargen.

Kommentarer:
Blåbærmuffins er en klassiker! De syrlige bærene gir en fin kontrast til den søte og myke kakedeigen. Oppskriften gir ca 18 muffins.

Om Blåbærmuffins

Blåbærmuffins er et uimotståelig bakverk som har en rikhistorie og en fantastisk smaksfordeling. Dette søte, smørrike godbitet er blitt en populær klassiker i mange hjem, kafeer og bakerier. Begrepet «muffin» stammer fra det franske ordet «moufflet», som betyr myk, og det er nøyaktig hva en perfekt muffins skal være – myk, fuktig og smakfull.

Til tross for navnet sitt, trenger blåbærmuffins ikke å være laget med ferske bær. Frosne bær kan brukes uten noen kompromiss på smak, og de bringer også med seg noen ekstra fordeler. Frosne bær er ofte plukket og frosset på deres mest modne, noe som sikrer at de har maksimal smak. I tillegg har frosne bær en lengre holdbarhet enn ferske, og kan hjelpe deg å spare penger ved å redusere matavfall.

Blåbærmuffins har også en rekke helsefordeler. For det første er blåbær gevinstrike frukter med et høyt innhold av antioksidanter, spesielt anthocyaniner, som er kjent for å fremme hjernehelsen og redusere risikoen for visse hjertesykdommer. Muffins kan også være en god kilde til kostfiber, spesielt hvis de er laget med fullkorns- eller andre fiberrike ingredienser.

Valg av ingredienser kan også bety betraktelig for næringen av en blåbærmuffins. Ved å bruke sunne alternativer som helkornsmel, naturlig søtning fra råhonning eller lønnesirup, og sunt fett fra avokado eller gresk yoghurt, kan du skape en mer helsefordelaktig versjon av dette elskede bakverket. Disse alternativene kan også bidra til å forbedre tekstur og smak av muffinsen.

Noen interessante vendinger på den klassiske oppskriften omfatter tillegg av sitronskall for en frisk, sitrusaktig notat, eller et dryss av kanel for litt krydderhet. Ved å eksperimentere med ulike smaker og ingredienser, kan du lage ditt eget unike blåbærmuffins-uttrykk.

Blåbærmuffins er ikke bare en søt glede, men en mulighet til å bringe friskhet og kreativitet inn i hjemmebaking. Uansett hva dine preferanser eller begrensninger i kostholdet kan være, er det alltid en måte å tilpasse og nyte denne allsidige favoritten. Gjennom sin enkle og innbydende natur, følger blåbærmuffinsbakst den gyldne regelen for alle bakverk: gjør det med kjærlighet.