Ingredienser:
450 g hvetemel 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 220 g Sukrin 120 g smør 2 egg 1,5 dl melk 1,5 dl appelsinjuice 1/2 dl rosiner (evt. annen tørket frukt eller sjokoladebiter)

Fremgangsmåte:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og smuldre i smøret. Bruk gjerne en food processor. Ha i de våte ingrediensene samt rosiner, og bland godt med en gaffel. Sett scones med en spiseskje på et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 190 grader i 15-18 minutter.

Kommentarer:
Scones med rosiner, tørket frukt eller sjokoladebiter.

Mer om Saftige scones

Saftige Scones: Bak Deg Til Kjærlighet

Scones, en mye elsket klassiker på kaffebordet, kommer opprinnelig fra Skottland. Men etter hvert som tiden har gått, har denne deilige godbiten rukket å bli en favoritt over hele verden. Mye av den brede appellen er på grunn av hvor mangfoldig scones kan være. De kan tilsettes et bredt spekter av ingredienser, fra frukt og nøtter til sjokolade og krydder. I denne saken skal vi imidlertid konsentrere oss om hvordan man oppnår de aller saftigste sconesene, uansett hvilke tillegg du velger å inkludere.

Det finnes mange oppskrifter på scones, og mange av dem kan resultere i utrolig saftige og smakfulle bakverk. Hemmeligheten ligger i detaljene. En av de viktigste tingene du kan gjøre for å sikre at sconesene dine blir saftige, er å bruke kaldt smør. Smøret bidrar til at sconesene blir høye og luftige. Sørg også for å ikke overarbeide deigen. Dette vil holde glutenutviklingen til et minimum, noe som i sin tur resulterer i en mykere, mer delikat tekstur.

Melkesorten som brukes kan også påvirke hvor saftig sconesene blir. Mange oppskrifter foreslår bruk av kulturmelk eller kefir, ettersom surheten i disse meieriproduktene bidrar til å holde bakverkene fuktige. Imidlertid, hvis du ikke har disse tilgjengelige, er det fullt mulig å bruke vanlig melk. Du kan til og med legge til litt sitronjuice eller eddik for å gi melken en surhet, lignende til kulturmelk.

Ingredienser Til Saftige Scones

Et annet aspekt som er viktig å vurdere, er de ekstra ingrediensene du bestemmer deg for å inkludere i sconesoppskriften din. Hvis du velger å tilsette bær, kan dette gi litt ekstra fuktighet. Tilsvarende kan tilsetning av grønnsaker som gresskar eller zucchini også bidra til å gjøre sconesene mer saftige. Disse ingrediensene har høyt vanninnhold, og dette vannet frigjøres under baking, noe som hjelper til med å holde sconesene fuktige.

Bakingens Rolle

Til slutt, selv om det kan være fristende å la sconesene dine bli i ovnen for å få en mørkere og mer karamellisert overflate, er det viktig å ikke overbake dem. Overbaking kan føre til at sconesene blir tørre, så det er best å fjerne dem fra ovnen når de er pent gyldne og et tannpirker innsatt i midten kommer ut rent.

I dette innlegget har vi sett på hvordan du kan oppnå de saftigste sconesene. Ved å bruke kaldt smør, unngå overarbeiding av deigen, bruke melk med litt surhet og inkludere ingredienser med høyt vanninnhold, kan du være sikker på at sconesene dine vil være fuktige og smakfulle. Og husk, ikke la dem bli for lenge i ovnen!.