Ingredienser: Blåbærmuffins blir vi aldri lei av Under her er en oppskrift med med havreknask på toppen: Sett ovnen på 200 grader celcius. Bland i en bolle:300 g mel 150 g sukker (gjerne brunt) 1 ts bakepulver 1 ts natron 1/2 ts salt Bland i en annen bolle: 3 egg 2 dl rapsolje eller annen olje uten for mye smak Tilberedning: Så rører du innholdet i de to bollene forsiktig sammen. Ikke visp. Tilslutt heller du oppi ca 200 g. blåbær og putter røra i formene. Det er nok til ca 12 store muffins. Rør sammen Havregryn, smør og sukker, ca 30 g av hver. Fordel blandingen oppå muffinsene. Tilslutt strør du over litt kanel og steker muffinsene i 20 – 25 minutter.

Om BLÅBÆR MUFFINS

Blåbær muffins er en populær godbit som har funnet sin plass i både bakerier og husholdningskjøkken over hele verden. De fyldige, litt søte og fruktige smakene i en blåbærmuffin har gjort den til en elsket del av frokost og dessertmenyer.

Selv om det finnes mange forskjellige måter å lage blåbær muffins på, starter de fleste oppskrifter med noen grunnleggende ingredienser. Muffins er ofte laget med mel, sukker, bakepulver, salt, egg, melk, smør eller olje. Å tilføre velsmakende, friske blåbær til denne grunnleggende blandingen er det som skiller blåbærmuffins fra andre typer muffins.

En interessant ting ved blåbær er at de kan forbedre teksturen på muffinsene. Når blåbær varmes opp under stekingen, eksploderer de litt og skaper små «lommer» med fuktighet som bidrar til å lage en myk, fuktig muffin. Dette er en av grunnene til at blåbær muffins ofte er så myke og deilige. Frukten gir også disse muffinsene en unik, lett søt smak som mange mennesker synes er uimotståelig.

En annen nyttig ting å vite om blåbærmuffins er at det er en flott måte å bruke opp modne eller overripe blåbær på. Slike bær fungerer utmerket i bakverk, da deres sødme og saftighet bare forbedrer den endelige smaken. Hvis du har noen blåbær som ser ut til å ha sett bedre dager, hiv dem i en muffinsdeig. Du vil bli overrasket over hvor deilige de kan gjøre dine muffins.

Blåbær muffins, som mange andre bakverk, kan også være sunne. Ved å erstatte noen av ingrediensene med sunnere alternativer, kan du lage muffins som er gode for helsen din. For eksempel kan du bytte ut hvetemelet med fullkornsmel, redusere mengden sukker eller erstatte det med et naturlig søtningsmiddel som honning eller lønnesirup. Du kan også tilføre komponenter som havregryn eller nøtter for ekstra fiber og proteiner.

Blåbær muffins, uansett om de er laget med tradisjonelle ingredienser eller sunnere alternativer, tilbyr en lett å lage, velsmakende godbit. Deres søte aroma fyller kjøkkenet, inviterer til et øyeblikk av kos og nytelse. Enten du nyter en blåbærmuffin til frokost, dessert, eller som en ettermiddagsnack, er det ingen tvil om at denne lille, runde kaken er en sanseglede som tilfredsstiller søte biter i oss alle.