Ingredienser
1 kg blåskjell 1 løk 1 kvast timian 2 dl hvitvin
Tilberedning
Pakk blåskjell, hakket løk og timian med 1/2 dl vin i fire pakker aluminiumsfolie. Legg på grillen. Når dampen står ut av pakkene er det ferdig.

Mer om Blåskjell i folie

Blåskjell er en delikatesse som mange setter pris på. Når blåskjell tilberedes i folie, får de en unik smak og tekstur som gjør retten til en kulinarisk nytelse av de sjeldne. Men dette er en metode som ikke så mange er kjent med, som det kanskje burde vært. Så for å løfte frem denne fremgangsmåten og vise hvor enkelt det kan være å skape en virkelig velsmakende delikatesse av sesongens blåskjell, her er litt mer informasjon om blåskjell i folie.

Det første man må sørge for, før tilberedning av blåskjell, er å velge skjellene nøye. Det er avgjørende å sjekke at skjellene er levende før de skal tilberedes. Sørg for å gi dem en rask klapp eller et lite dunk. Hvis de lukker seg, er de i live og sikre å spise.

Neste skritt er å legge blåskjellene i folie, dette kan gjøres enkeltvis eller du kan lage små pakker med flere skjell. Å lage små pakker vil gi mer aroma til retten, siden krydder og andre ingredienser vil få sjansen til å marinere blåskjellene under tilberedningen. Og det er her det virkelig blir interessant. Tilsett ditt valgte tilbehør, dette kan være alt fra hvitvin, kremfløte, hvitløk, urter eller sitron. Det er viktig å huske på at blåskjellene selv har en veldig delikat og spesiell smak, så ikke overdriv med tilbehøret.

Nå er det tid for å grille eller bake blåskjellene i folie. Temperaturen bør være rundt 200 grader celsius, og de skal bare ha noen få minutter. Når blåskjellene åpner seg, er de klare for servering. Dersom noen av skjellene ikke åpner seg, skal disse kastes da de kan være dårlige.

Avslutningsvis bør du ta deg tid til å sette pris på retten du har tilberedt. Server blåskjellene med godt brød som kan dyppes i sausen som har dannet seg inne i foliepakkene, det vil gi en ekstra dimensjon til måltidet. Et glass hvitvin er også en perfekt ledsager til blåskjell.

Så enkelt er det å tilberede blåskjell i folie, og resultatet er en smakfull rett som både er enkel og rask å lage. Inviter noen venner over, og la dem nyte denne enestående sevringsretten!.