2 kg Norske dyrkede blåskjell
2 ss smør
1 finhakket løk
2 ts karri
1 ts frisk timian
2 laurbærblad
2 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
0.5 ts kvernet hvit pepper
2 ss frisk finhakket persille
# Dyrkede blåskjell som selges i nett er såkalt gryteferdige. Likevel er det nødvendig å gå over dem, fjerne rester av byssustråder (skjegg) og kaste knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når de knakkes mot benken.
# Smelt smøret i en stor gryte og fres løk og karri til karriduften kommer godt frem. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem. Start med den mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.
# Tilsett laurbærblad, timian og hvitvin sammen med blåskjellene. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 45 minutter.Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet.
# Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme. Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak om den trenger mer karri. Smak til med pepper og bland skjellene i sausen. Dryss hakket persille over.
# Server blåskjellene i den gode sausen med landbrød eller baguette til.