Ingredienser

12 store reker
600 g breiflabbfilet
6 sjøkreps, kokte
1 dl olivenolje
1 grovhakket løk
1 finhakket rød chilipepper
1 boks hakkede tomater
1 dl ristede hasselnøtter
3 grovhakkede hvitløkbåter
2 ss hakket persille
1/2 ts anisfrø
3 dl vann
salt og pepper

Tilberedning

* Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
* Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
* Surr løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter.
* Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
* Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
* Legg rekene i suppen.
* Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt av vannet til en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
* Server gryten med ris eller brød til.