Ingredienser

2 rensede akkarhoder
1 dl olivenolje
1 chili
2 fedd hvitløk
4 ss hakket persille
salt
nykvernet pepper
Blekkpasta:
500 g hvetemel
4 egg
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
1 ts blekksprutblekk (finnes i egne poser i supermarkeder)

Tilberedning

Kjør egg, 400 gram mel, olje, blekk og salt i en food processor. Deigen vil først klumpe seg, men blir glatt etter en stund. Tilsett resten av melet og kjør til deigen blir glatt igjen. Ta ut av maskinen. Strø litt mel på bordet og elt deigen med hendene. Strø på mer mel om nødvendig. Deigen skal være så tørr at den ikke klarer og oppta mer mel.
Del deigen i fire deler og rull dem til tykke pølser. Pakk dem i plast og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Strø mel på bordet og kjevle pølsene til leiver på 1/2 cm tykkelse og ca 10 cm bredde. Rull dem fem ganger gjennom valsen på en pastamaskin, først på innstillingen 1, til sist på innstillingen 5. Monter skjæreinnsatsen på pastamaskinen, og skjær til tagliatelle.
Vask akkaren grundig og fjern skjelettet, det som ser ut som plastpiler. Skjær akkaren i tynne ringer og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Finhakk så hvitløken og chilien.
Ha pastaen i fosskokende vann med litt olje. Kok den i 3 minutter og la den renne av i et dørslag. Sett en stekepanne, helst teflonpanne, på svart varm plate. Ha i oljen. Stek akkaren i 10 sekunder. Ha i hvitløk, chili og persille. Dryss på litt salt og rikelig med nykvernet svart pepper. Stek videre på full varme i 20 sekunder.
Serveres umiddelbart på varme tallerkener, pastaen under og blekkspruten over. Sett gjerne fram et stykke parmesan og en ostehøvel, samt noen sitronbåter.