Ingredienser
400 g blekksprut 2 ss finhakket fennikel 2 ss finhakket stangselleri 2 ss sweet & sour saus 8 sateispyd soyaolje til steking Dressing/dip: 2 fedd hvitløk, finhakket 2 dl Guinness øl 2 ss søt soyasaus 1/2 dl vanlig soyasaus 1/2 ss honning
Tilberedning
Bland dressingingrediensene godt og kok sausen i 2-3 minutter. Avkjøl, skum av og sil. Stek blekkspruten på alle sider i glovarm soyaolje (2-3 minutter). Vend bitene i en blanding av sursøt saus, fennikel og stangselleri og stikk et spyd i hver bit. Servér med dip i glass eller skål ved siden av.

Mer om Blekksprutsnacks

Blekksprut er en havdelikatesse som nytes i mange kulturer rundt om i verden, og det er mange forskjellige retter som bruker blekksprut; en av dem er blekksprutsnacks. Det kan være en delikatesse eller en gatekjøkksnack avhengig av hvordan den er tilberedt og servert. Ulike regioner har forskjellige oppskrifter og måter å tilberede blekksprut på.

I Asia, spesielt i land som Korea, Japan og Thailand, er blekksprutsnacks en populær matvare. Snacken kan serveres enten rå, som i sashimi, eller grillet og krydret på et spyd, som det ofte gjøres i Thailand. Andre asiatiske land, som Malaysia og Singapore, steker blekksprut med krydder og serverer det som en matbit eller som en del av en hovedrett. I Japan er det også populært å dyppe blekksprut i tempuradeig og frityrsteke den, og servere dette som en deilig, sprø snack.

I Europa utgis blekksprut ofte i en litt mer elegant form. I Middelhavsregionen, som Italia og Spania, blir blekksprut ofte grillet eller stekt og servert med en sitron- eller hvitløkssaus. I noen regioner blir blekksprut kokt og servert kald, skåret i tynne skiver og drizzlet med olivenolje og sitronjuice. Dette er kjent som «polpo alla ghiacciaia» i Italia.

I tillegg til de varierte tilberedningsmetodene, er også blekksprutsnacks kjent for sine helsefordeler. Blekksprut er en utmerket kilde til protein, vitaminer og mineraler, og inneholder også omega-3 fettsyrer, som er kjent for å bidra til helsen til hjertet. Derfor kan inntak av blekksprutsnacks være en velsmakende og sunn del av et balansert kosthold.

I konklusjon, fra asiatisk gatemat til europeiske delikatesser, gir blekksprutsnacks ikke bare en spennende smak, men også en rekke helsefordeler. Hvis du er en eventyrlysten matelsker, er det definitivt verdt å prøve disse forskjellige blekksprutsnackene fra hele verden. De kan kanskje gi deg en unik og minneverdig gastronomisk opplevelse.