Ingredienser
400 g blekksprut 400 g chorizopølse 400 g vannmelon Grill- eller sateispyd Pepper
Tilberedning
Skjær pølser og blekksprut i passende biter og stek dem raskt. Krydre med pepper. Fordel pølse, blekksprut og melonbiter på spydene og servér.

Mer om Blekksprutspyd

Blekksprutspyd er en populær sjømatdelikatesse, spesielt i middelhavslandene, jordens vannrike områder og de avanserte kulinariske regionene i Asia. Det er vakkert å se på og enda bedre å spise, med en unik, fast tekstur og en mild, søt og smøraktig sjømatssmak.

Blekksprutspyd lages ved å kjøre lange spyd gjennom hele blekkspruter eller mindre biter, avhengig av størrelsen på dyret og din foretrukne serveringsmetode. Disse spydene blir så marinert i forskjellige blandinger, ofte inkludert olivenolje, sitronsaft, hvitløk, urter og krydder. Marinade gir smak til blekkspruten og gjør den smidig og saftig når den er grillet.

Det er noen få tips for å lage perfekte blekksprutspyd som er viktige å nevne. Først og fremst, overkoking vil resultere i en gummiaktig tekstur. Som en tommelfingerregel, enten koke det raskt på høy varme eller langsomt på lav varme for å oppnå den beste teksturen. For det andre skal marineringstiden ikke overskride 45 minutter. For lang marinering fører til at kjøttet blir seigt. Og til slutt, velg alltid de ferskeste blekksprutene for det beste resultatet.

Det har nylig vært en økning i bruken av bærekraftig fisket blekksprut i matlagingen. Forbrukerne er mer bevisste på bærekraftige sjømatvalg, og det har vært en økt etterspørsel etter informasjon om hvor og hvordan blekksprutene blir hentet. Sertifiserte bærekraftig fiskede blekkspruter har blitt et attraktivt alternativ, og restauranter over hele verden har begynt å fremheve dette i menyene sine.

Bruken av blekksprutspyd strekker seg utover middelhavskjøkken og er blitt sett i mange forskjellige matstiler. For eksempel, i Peru, hvor ceviche ofte er toppet med grillet blekksprutspyd, eller i Japan, hvor det er en vanlig ingrediens i yakitori. I Sør-Korea serveres det gjerne i en krydret saus som en del av en variert grillrett.

Avslutningsvis gir blekksprutspyd en unik smaksopplevelse for sjømatelskere. Den gir en fin variasjon av tekstur og smak, er fleksibel i et bredt spekter av retter, og er et flott alternativ for en bærekraftig sjømatvalg. Uansett om du er en hjemmekokk eller en profesjonell kokk, har blekksprutspyd evnen til å løfte måltidet til et nytt nivå.