Ingredienser
600 g blekksprutkjøtt i biter 2 avokado 1/2 chili 1/2 dl soyasaus 1/2 dl østerssaus 1/2 ts sesamolje 2 fedd hvitløk, finhakket 20 g finhakket ingefær 1/2 sitrongress 1 ss sesamfrø Salt og pepper
Tilberedning
Rens avokadoen og del kjøttet i mindre biter. Skjær chilien i tynne skiver som deles i to. Varm litt olje glovarm i wokpannen. Ha i blekksprut, ingefær, chili, sesamfrø, sitrongress og hvitløk samtidig og stek i 1 min. Tilsett avokado og de to sausene og varm raskt opp igjen.

Mer om Blekksprut med avocado og chili

Blekksprut, avocado og chili er en unik kombinasjon som setter smaksløkene i sving. Det sies at en vellykket rett er en som lar deg prøve noe utenom det vanlige, og denne sammensetningen gjør nettopp det – det er en eksotisk, fargerik og smakfull blanding som gir et spennende alternativ til de mer tradisjonelle fiskerettene.

Å tilberede fersk blekksprut kan virke litt skremmende, men det trenger absolutt ikke å være det. Det første steget er å rense blekkspruten, som inkluderer å fjerne blekksekken, øynene og munnen, samt den harde ryggtavlen som kalles «blyanten». Når dette er gjort, kan du enten koke eller steke den, avhengig av oppskriften du bruker. Til denne retten anbefales det å koke blekkspruten i ca. 40-45 minutter, til den er mør og lett å skjære gjennom.

Det neste steget er å forberede tilbehøret. Avocadoen skrelles og kuttes i små biter, mens chili hakkes fint. Mengden chili kan justeres etter hvor sterk du vil ha retten – husk bare på at den sterke smaken kan overdøve de andre ingrediensene hvis du bruker for mye. Begge komponentene blandes sammen i en bolle, og får trekke i noen minutter slik at smakene får blandet seg.

Retten serveres ved at blekkspruten skjæres i skiver, og legges på en tallerken sammen med avocado- og chiliblandingen. For å sette prikken over i-en, kan du helle litt olivenolje over retten rett før servering. Dette gir en ekstra dybde i smaken, og gir også retten et visuelt løft.

Blekksprut med avocado og chili er en spennende og smakfull rett som kan nytes både til lunsj og middag, og kanskje til og med som en forrett ved spesielle anledninger. Selv om tilberedningen krever litt tid og arbeid, er resultatet absolutt verdt innsatsen. Smaken av sjø fra blekkspruten, kombinert med avokadoens kremetthet og chiliens kick, skaper en unik smaksopplevelse som sikkert vil imponere gjestene dine.

I denne retten er det viktig å være bevisst på kvaliteten på råvarene. Fersk blekksprut er selvsagt best, men det går også an å bruke frossen. Det er viktig at avocadoen er moden, men ikke overmoden, for å beholde den friske smaken. Chilien bør være sterk, men ikke for overveldende. Så neste gang du vil prøve noe nytt, hvorfor ikke utforske denne spennende kombinasjonen av blekksprut, avocado og chili?.