Ingredienser
1 stk blomkålhode 4 skiver strimlet bacon eller 250 g reker Hvit saus: 2 ss smør 2 ss hvetemel 4 dl melk ½ ts salt ½ ts hvit pepper 2 dl reven gul ost Tilsett gjerne: 2 ss hakket persille 2 ss hakket gressløk
Tilberedning
Salatblad , tomatbåter , basilikum , kruspersille Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk. Stek baconstrimlene. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon eller reker og kruspersille. Server gjerne godt brød til.

Mer om Blomkål med ostesaus og bacon eller reker

Blomkål med ostesaus og bacon eller reker representerer et eksempel på de utallige deilige retninger skandinavisk matlaging har tatt. Dette er en tradisjonell rett som er blitt modernisert og forvandlet til en gastronomisk nytelse. I dette avsnittet skal vi dykke ned i denne populære retten og avdekke hva som gjør den unik, allsidig og absolutt verdt å smake på.

Blomkålen som er hovedingrediensen her, er en høyt verdsatt grønnsak i Norge på grunn av dens ernæringsverdi og mangfold i tilberedningsmetoder. Dens milde smak tar vel imot og fremhever smaken av de andre ingrediensene, i dette tilfellet: ostesaus, bacon eller reker. Enhver blomkålrett er utmerket måte å nyte de magre proteinene og fiber som blomkålen inneholder.

Ostesausen er en annen viktig komponent i denne retten. Laget av smeltet ost og ofte beriket med en rekke krydder og urter, gir ostesausen en kremet og uttrykksrik profil til blomkålen. Det er utallige varianter av denne sausen, fra de som er laget med kraftige blåoster, til enklere versjoner med mild hvit ost. Uansett variant, legger ostesausen til en rikdom og dybde i smaken som er vanskelig å motstå.

For de som elsker kjøtt, gir tilsetningen av bacon en smoky, saltsmak som gir en god kontrast til den kremede ostesausen og den milde blomkålen. Baconets krispy tekstur gir også retten et ønskelig knasende element. Dette viser hvordan kontrast i smaker og teksturer kan forbedre en rett.

For de som foretrekker sjømat, er reker en utmerket erstatning for bacon. Med sin søte, saftige smak gir rekene en oppfriskende kontrast til blomkålens og ostesausens rikhet. I tillegg er reker en god kilde til magerprotein, noe som gjør denne retten til et godt valg for de som søker et balansert måltid.

Til slutt er blomkål med ostesaus og bacon eller reker en rett som viser den skandinaviske kjøkkenets evne til å kombinere enkle, men smakfulle ingredienser til en deilig og næringsrik rett. Dette understreker viktigheten av balanse i mat, både når det gjelder smak og næring. Det viser også at man ikke trenger å begrense seg til vanlige matvarer, men tør å leke seg med ulike smaker og teksturer for å skape et tilfredsstillende og interessant måltid.