1 blomkål
30g usaltet smør
30g hvetemel
5dl melk
1 krm malt muskatnøtt
1 dl fløte
130 g revet ost (gjerne cheddar)
2 eggeplommer
Legg blomkål (i biter) i kaldt saltet vann i gryte, og kok opp. la småkoke på svak varme i ca 10 min. legg blomkålen over i kaldt vann, og sil så dette av. Saus: smelt smør i en kjele, rør inn melet med en treskje eller visp og la det småkoke over svak varme i 3 min. ta av kjelen og rør inn melk litt etter litt. sett kjelen over igjen og kok opp under stadig omrøring. tilsett muskat, og krydre med salt og pepper. rør inn fløten. ta kjelen av platen igjen og rør inn eggeplommer og 100g av osten. sett til side. dekk overflaten med plast eller fuktig bakepapir for å hindre at det danner seg snerk. pensle en ildfast form lett med smør. hell et tynt lag saus i bunnen. fordel blomkålstykkene på sausen og hell over resten av sausen slik at den dekker blomkålen. dryss over resten av osten og litt pepper og muskat, og la formen stå i ovnen i 15 min på 180 grader (eller til osten er gyllenbrun)