Ingredienser
2 mellomstore blomkål 1-1/2 liter melk 3 egg 200 gr. griljermel 2 ts. salt litt pepper
Tilberedning
Blomkålen deles i buketter som kokes møre i vann i 10 minutter. Avkjøl og finhakk. Egg og melk piskes lett sammen og blandes med den avkjølte kålen. Tilsett salt og pepper. Rør ut griljermelet, litt om gangen til en fast masse. La farsen hvile en times tid. Det hele stekes deretter ved god varme, så frikadellene får en sprø, brun skorpe.

Mer om emnet: Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller er en populær, sunn og deilig matrett som har blitt stadig mer populær i de siste årene. Mange mennesker velger denne lett å lage-retten for sin robuste smak, høye næringsverdi og lave kaloriinnhold. Rettens popularitet øker også som en vegetarisk alternativ til kjøttboller, ettersom den primært er laget av blomkål, et vegetabilsk produkt.

Blomkålsfrikadeller er imidlertid ikke bare et sunnere alternativ til tradisjonelle kjøttboller. De gir også muligheten til å være kreative på kjøkkenet. De kan krydres med et bredt spekter av urter og krydder for å fremheve den delikate og milde smaken av blomkål. Hvitløk, løk, persille, og mer eksotiske krydder som koriander og spisskummen, er vanligvis brukt til å gi mer dybde til smaken.

En annen stor fordel med blomkålsfrikadeller er deres allsidighet. De kan lett bli en del av mange forskjellige måltider. Du kan servere dem som en entré med en rik tomatsaus, bruke dem som fyll i pitabrød, legge dem i en salat, eller til og med servere dem som en hovedrett med korn og grønnsaker. Ingen regler begrenser hvordan du kan bruke blomkålsfrikadeller, noe som gir deg full frihet til å eksperimentere og tilpasse retter etter dine behov og ønsker.

Produksjon av blomkålsfrikadeller er også en flott måte å redusere matavfall. Det er en utmerket mulighet til å bruke opp restene av blomkål igjen fra andre matlaging, i stedet for å kaste dem bort. Dette bidrar til å bevare miljøet ved å redusere mengden avfall, samtidig som det sparer penger.

Blomkålsfrikadeller er en velsmakende, næringsrik og økonomisk matrett som alle kan glede seg over. Enten du er på utkikk etter noe lett og sunt til lunsj, eller søker et spennende alternativ til trauste kjøttboller, kan blomkålsfrikadeller være akkurat det du trenger. Gjør et forsøk, og du kan bli overrasket over hvor enkelt og velsmakende det er å lage dine egne blomkålsfrikadeller hjemme.