Ingredienser

5 dl. kikerter
12 dl. vann eller buljong
1,5 dl. grovt hvetemel
3 hvitløksfedd, finhakket
3 ss. persille, finhakket
1 ss. havsalt
1/4 ts. basilikum
1 l. olje (til fritering)

Tilberedning

Legg kikertene i bløt minst 3-4 timer i forveien. Kok dem så opp i en gryte sammen med buljongen i 1,5- 2 timer. (Du kan evt. kjøpe kikerter på boks, som ikke må kokes mer enn noen få minutter før de er myke). Sil av vannet, og mos kikertene. Elt de andre ingrediensene (bortsett fra oljen) i deigen. Form den til 3-4 cm. brede kaker. Disse dypfriteres i oljen, som først varmes til litt under 200 grader i en liten kasserolle. Friter 4-5 falafler om gangen. De bør stekes til de er gyldenbrune, noe som tar 2-3 minutter. La falaflene dryppe av seg overflødig olje på et papirtørkle. Falaflene kan serveres i pitabrød med mais, paprika, salat, og hva du ellers måtte ønske.