Ingredienser

2 ss. olje
2 store løk, finhakket
1 selleri, kuttet i små kuber
2 gulrøtter, kuttet i små kuber
1 grønn chili, hakket i bittesmå biter
2 hvitløksfedd, finhakket
6 ss. soyasaus
1/2 ts. hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. oregano
tamari etter smak
6 dl. kokt ris
5 ss. peanøttsmør
1 dl. hvetemel

Tilberedning

Stek løken i oljen på middels varmen i 5 minutter. Tilsett så selleri, gulrøtter og chili, som stekes i 5 minutter. Strø over hvitløken, og varm det hele i ytterligere 5 minutter. Krydre med tamari, hvitløkspulver, basilikum og oregano. Flytt kjelen fra varmen, tilsett den kokte risen, salt etter smak. Bland inn peanøttsmøret og melet. Varm ovnen til 200 grader, smør et bakeark. Form deigen til 5-6 cm. brede kaker som stekes 5-6 minutter på hver side i ovnen. Om ønskelig kan man bruke couscous eller bulgurhvete i stedet for ris.