Ingredienser

10 gulrøtter, skrellet og kuttet i biter
2 ss. olje
3 hvitløksbåter, finhakket
3 løk, kuttet i småbiter
2 selleristilker, kuttet i terninger
1 chili, kuttet i bittesmå biter
5 ss. soyasaus
1/2 ts. hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. paprika
1/2 ts. oregano
1/2 ts. persille
10 ss. tahin/peanøttsmør
1 dl. hvetemel

Tilberedning

Dampkok gulrøttene til de er myke (ca. 15 minutter). Hell av vannet, og mos dem. Varm opp oljen til middels varme, stek hvitløken, løken sellerien og chilien i 7 minutter. Tilsett soyasaus, hvitløkspulver, persille og oregano, og la det hele steke til alt er mykt. I en bolle blandes så gulrøttene, tahin/peanøttsmør og grønnsakene. Krydre etter smak, og ha i mel om deigen ikke er fast nok. Varm ovnen til 200 grader. Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på et smurt bakeark, og stek dem slik at de blir myke på begge sider (ca. 10-12 minutter på hver side).