Ingredienser
1 squash 1 rød paprika 2 ferske tomater 1 ts. sennepsfrø 1 ts. kumminfrø ½ ts. hing (kan sløyfes) ½ ts. gurkemeie 1 ss. olje salt
Tilberedning
Skjær squash og paprikaen i terninger. Varm oljen i en gryte. Når den er varm (Før det ryker av den!), tilsetter du krydrene i denne rekkefølgen: sennepsfrø, kummin, hing og gurkemeie. Senk varmen, tilsett squashkubene. La disse steke i 10 minutter. Tilsett paprika og tomater. Rør om ved lav varme til alt er gjennomkokt.

Mer om emnet: Squash- og paprikasabji

Squash- og paprikasabji er en deilig indisk rett som er laget ved å bruke disse grønnsakene som hovedingredienser. Denne oppskriften er kjent for sin unikhet fordi den presenterer smakene av to forskjellige grønnsaker i en eksotisk kombinasjon. Squash, kjent som «lauki» i India, pakket med kostfiber og paprika, også kjent som «shimla mirch», gir retten et jordnært preg. Disse grønnsakene har høy næringsverdi, så deres inntak er bra for helsen vår.

Oppskriften for squash- og paprikasabji er enkel å følge. Det involverer steking av grønnsakene i litt olje før de kokes i en blanding av krydder og krydder. Squashen gir et skvett av mildhet mens paprika bringer litt stikkende smak, noe som faktisk forbedrer den totale smaken av retten. Ved å inkludere denne retten i dietten, kan du nyte de beste smakene i Indisk kjøkken uten å forlate komforten til hjemmet ditt.

Kjøkkenet i India er kjent for sin bruk av forskjellige typer grønnsaker, og Squash- og paprikasabji er definitivt en av stjernerettene. Denne retten kan serveres i alle måltider – enten det er lunsj eller middag, og den kan også være ideell som siderett til fester, sammenkomster eller familie middager. Retten er uten tvil en glede å tilberede og servere.

Tilrettelegging av Squash- og paprikasabji begynner med utvelgelsen av beste kvalitet squash og paprika. Dette er essensielt for rikhet av smak i endelig rett. Grønnsaker skal være friske og uten mørke flekker eller tegn til råte. Det samme gjelder for de andre ingrediensene som brukes, inkludert tomater, løk, hvitløk, ingefær og krydder. Friskhet av ingrediensene vil sørge for at du får en deilig og næringsrik rett å dele med dine kjære.

I konklusjon, squash- og paprikasabji er en lip-smacking Indisk matrett basert på kombinasjonen av squash og paprika, krydret med forskjellige krydder. Denne retten er en vellykket blanding av smak, farge og ernæring, noe som gjør det til et sunt og velsmakende valg for et balansert måltid. Nyt denne deilige, næringsrike retten og opplev de strålende smaker av Indisk kjøkken.