Ingredienser

1 blomkål
5 dl melk
1 dl crème fraîche
2 dl h-melk
1 ss smør
Salt og pepper

1 fennikel
200 g blåskjell
1 dl hvitvin

1 rødløk, finhakket
2 ss pinjekjerner
Sitrontimian
Olivenolje

Tilberedning

Fjern stilken på blomkål. Del blomkål i grove biter. Ha over i en kjele med melk og fyll opp med vann. Kok blomkål helt mør. Sil av melken. Kjør blomkål med crème fraîche, h-melk og smør i en mikser. Smak til med salt og pepper.

Kutt fennikel i tynne skiver. Skyll blåskjell i kaldt vann. Damp blåskjell og fennikel i en kjele med hvitvin. Ta innmaten ut av skjellene.

Fordel suppen i to skåler. Legg i noen blåskjell og fennikel. Strø over rødløk, pinjekjerner og noen blader sitrontimian. Pynt med noen dråper god olje til slutt.