Ingredienser
1 blomkål 5 dl melk 1 dl crème fraîche 2 dl h-melk 1 ss smør Salt og pepper 1 fennikel 200 g blåskjell 1 dl hvitvin 1 rødløk, finhakket 2 ss pinjekjerner Sitrontimian Olivenolje
Tilberedning
Fjern stilken på blomkål. Del blomkål i grove biter. Ha over i en kjele med melk og fyll opp med vann. Kok blomkål helt mør. Sil av melken. Kjør blomkål med crème fraîche, h-melk og smør i en mikser. Smak til med salt og pepper. Kutt fennikel i tynne skiver. Skyll blåskjell i kaldt vann. Damp blåskjell og fennikel i en kjele med hvitvin. Ta innmaten ut av skjellene. Fordel suppen i to skåler. Legg i noen blåskjell og fennikel. Strø over rødløk, pinjekjerner og noen blader sitrontimian. Pynt med noen dråper god olje til slutt.

Mer om Blomkålsuppe med blåskjell

Blomkålsuppe med blåskjell er en fantastisk rett som kombinerer fersk blomkål og velsmakende skjell. Denne suppen serveres ofte i Norge som en hovedrett på grunn av sin fyllende natur. Blomkålsuppe med blåskjell kan serveres alene, eller med crusty brød for en fyllende lunsj eller middag. Den kombinerer den unike smaken av blåskjell med sødmen og mykheten av blomkål, som begge er gode kilder til ernæring.

Etterhvert som blomkålsuppe med blåskjell blir mer kjent, er mange keen på å prøve forskjellige versjoner av denne retten. Noen liker å tilføre mer dybde til suppen ved å legge bacon eller pølser. Mens andre vil kanskje foretrekke en mer vegetarisk versjon ved å erstatte blåskjell med en annen type grønnsaker, som brokkoli eller asparges. I alle fall er det ingen tvil om at denne retten er åpen for eksperimentering og variasjon.

Blomkålsuppe med blåskjell har en tidløs sjarm som går utover smaksløkene. Visuelt er denne retten en fryd for øynene med sin kremete konsistens og yndige innslag av grønnsaker og skjell. Denne visuelle appellen gjør retten også til et favorittvalg for selskaper eller spesielle anledninger.

Denne suppen er ikke bare deilig, men også helsemessig fordelaktig. Blomkål er kjent for å være en god kilde til kostfiber, vitamin C og K, og blåskjell er kjent for å være en rik kilde til protein og Omega-3 fettsyrer. Videre gir de to ingrediensene en perfekt kombinasjon av smak og næring som er både deilig og helsefremmende.

Blomkålsuppe med blåskjell er mer enn bare en oppskrift – det er en kulinarisk opplevelse som kan endre hvordan du ser på supper generelt. Fra sin hemmelige opprinnelse til dens visuelle appell og ernæringsmessige godt, gir denne retten et smakfullt innslag i Norsk kjøkken.

Til slutt, å lage en vellykket blomkålsuppe med blåskjell innebærer å velge ferske ingredienser og ta seg tid til å forberede suppen ordentlig. Hvis du ønsker å prøve denne retten hjemme, begynner du med å kjøpe ferske blåskjell og blomkål. Du vil også trenge litt tid til å forberede, koke og servere suppen så den beholder sin deilige smak og næringsverdi.