Ingredienser

40 g smør
1 middels blomkålhode
2 finhakkede sjalottløk
2-3 dl vann
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
salt og pepper (hvit)
4 ss friske nytrukne erter

Gratinerte østers med sjøkreps
8 friske østers
8 kokte rensede sjøkreps
ørlite hvitvin
litt hvetemel
1 ts smør
sesamfrø
1/2 eggeplomme
hvit pepper
revet ost
grovt salt

Tilberedning

Gratinerte østers m sjøkreps:
8 friske østers, 8 kokte rensede sjøkreps, ørlite hvitvin, litt hvetemel, 1 ts smør, sesamfrø,1/2 eggeplomme, hvit pepper, revet ost og grovt salt.
Åpne østers. Smelt litt smør i en kjele.
Tilsett ørlite mel og la det ”koke” inn. Tilsett en vinskvett og østerskraft. Kok i et par minutter under omrøring. Reduser varmen og kok litt til. Trekk kjelen til side og rør inn eggeplomme. Smak til. Rør inn ørlite ost. Legg østersene på grovt salt i ildfast form. Dryss på sesamfrø. Fordel sjøkreps/saus. Settes i varm stekeovn (250 gr.) på øverste rille til overflaten blir brunet. Skjær blomkålen i buketter/biter. Fres dem sammen med hakket løk i smør. Tilsett resten av ingrediensene. La alt få koke til blomkålen er mør, en halv times tid. Kjør suppa i en food processor til tykk og jevn. Smak godt til. Ha ertene i 4 varme suppetallerkener.
Hell suppen over og pynt med østers og sjøkreps.