Bostonkake

Ingredienser
4 eggehviter Pisk eggehvitene, ha i sukkeret litt etter litt. 200 gr. sukker 200 gr. malte mandler Bland malte mandler forsiktig inn i den stivpiskede eggehvite blandingen til slutt. Stekes 170 grader, ca. 45min., rund form 24 cm. Avkjøl kaken. Ha på et lag med bringebær syltetøy. Ha så på 1 pakke sitronfromasj, (som du har laget etter anvisningen på pakken.) Kaken settes så kaldt et par timer. Boston krem: 1plate kokesjokolade 3/4dl. vann Alt dette kokes og avkjøles HELT! 3/4dl. sukker Avkjølt sjokoladekrem blandes med 1/3 liter fløte, (som først er pisket til krem). Sett kaken på et fat. Ta ringen fra kakeformen rundt kaken. Ha på boston kremen oppå sitronfromasjen på kaken. La kaken stå kjølig minst et par timer. Pynt: 3dl.fløte 2ss.sukker Piskes til krem. 2ts.vaniljesukker
Tilberedning
Ta av kakeringen. Ha kremen oppi kakesprut og pynt kaken med litt krem på toppen ,og litt på sidene.

Mer om emnet: Bostonkake

Bostonkake er en populær og tradisjonell dessert i Norge, men få vet kanskje at navnet sitt skylder den amerikanske byen Boston. Det er en deilig og saftig fylt kake som skiller seg ut på grunn av sitt distinkte utseende med hvit glasur og sjokoladefyll. Nytelsen av en velsmakende bostonkake starter med en grundig blanding av ingredienser som inkluderer egg, sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker, smør og melk.

I motsetning til andre tradisjonelle norske kaker, er bostonkake noe mer tidkrevende å lage. Den er kjent for sin fyldige vaniljekrem og sjokoladefyll som hver for seg krever sin tid å lage. Men alle som har smakt kaken, vil være enige om at resultatet er verdt strevet. Det er en sofistikert kake som kan serveres ved spesielle anledninger som for eksempel bursdager, jubileer eller familiefester.

Opprinnelsen til bostonkakes navn er det mange som lurer på. Noen hevder at det var norske immigranter i Boston som først lagde kaken, mens andre tror navnet bare ble valgt fordi det hørtes eksotisk og spennende ut. Hva som er sikkert, er at denne kaken har vært elsket av nordmenn i mange generasjoner.

Selv om oppskriften kan variere noe fra kokk til kokk, består en tradisjonell bostonkake vanligvis av to separate lag. Når de er ferdig stekt, blir de avkjølt og deretter fylt med en sjokolade- og vaniljekrem. Til slutt toppes kaken med et tykt lag av hvit melisglasur, noe som gir kaken det kjennetegnende ytre utseendet.

Uansett opprinnelsen, har bostonkake gjennom årene bevist sin popularitet i norske hjem. Den er en sikker vinner når du vil tilby noe spesielt og velsmakende til kaffepausen eller dessert. I dag lages denne kaken i ulike varianter, men den tradisjonelle oppskriften er like elsket som alltid.

Legg igjen en kommentar