Ingredienser

1 løk
2 purrer
1 hvitløk
1 fennikel
3-4 tomater
4 store poteter
1 liten ts finhakket appelsinskall
2 laurbærblad
noen kvister frisk timian
0,2 g safran
1 1/2 dl olivenolje
2 l fiskekraft
2 ts salt (hvis kraften er usaltet)
1 ts nykvernet pepper
2 kg fisk, skjell og skalldyr av forskjellig slag

Tilberedning

Vask og rens fisken, gjør den klar for suppen, men legg den i mellomtiden i kjøleskap, gjerne med litt saltdryss. Kok fiskekraft av avskjæret. Kok den inn til ønsket kvantum, pluss eventuelt på med fiskebuljong og/eller hvitvin.

Skjær purre, løk og hvitløk smått. Varm opp olje i suppekjelen og la dette frese seg blankt. Flå tomatene og skjær dem smått, skjær fennikelen i tynne skiver, skrell og skjær potetene i skiver, hakk appelsinskallet fint. Ha alt i gryten sammen med laurbærblad og hakket timian. Kok opp og skum.

Knus safranen og ha den i en liten bolle, hell litt varm suppekraft over og la det stå litt før du har det i suppekjelen. La suppen putre 20 minutter.

Ha fiskestykkene, eventuelt hele fisker og la syde videre. Gryten behøver ikke koke, men suppen skal være glovarm ved servering.

Server med brød til.