Ingredienser

800 g bibringe
400 g sideflesk
2 1/2 l vann
1 laurbærblad
8 svarte pepperkorn
salt
1-2 gulrøtter i biter
2 purrer i ringer
Suppe:
2 løker, finhakket
smør eller margarin
3/4 kg ferske rødbeter, strimlet
1/2 dl rødvinseddik eller sitronsaft
1 ts sukker
2-3 tomater uten skinn, grovhakket
salt
pepper
2 l buljong
1/4 hvitkål i strimler
150 g kokt skinke i terninger
evnt. 10 soucisser

Tilberedning

Legg kjøttet i en stor kjele og hell over vannet. La det koke opp og skum av. Ha i krydder og grønnsaker. La alt koke i ca 1 1/2 time.

Ta opp kjøttet og skjær det i terninger La buljongen fortsette å koke i ca 1 time. Sil den til slutt.

Fres løken i smør. Tilsett rødbeter, eddik, sukker og tomater. Salte og pepre. Hell over 2 dl av buljongen. La alt småkoke i ca 45 minutter.

Hell på resten av buljongen og ha i kålen. La alt koke opp. Tilsett kjøtt- og skinketerninger og eventuelt pølsene. La denne rødbetesuppen, som er en av Russlands nasjonalretter, småkoke i ca 30 minutter. Server suppen med en klatt rømme i hver tallerken.