Ingredienser

2 ss olivenolje
1 grovhakket løk
3 gulrøtter i store biter
200 g neper i store biter
200 g kålrot i store biter
400 g hermetiske, hakkede italienske tomater
1 ss tomatpuré
1 ts blandede, tørkede urter
1 ts tørket oregano
50 g tørket paprika, skylt og skåret i tynne skiver
1 ½ liter grønnsakkraft eller vann
50 g tørket, liten makaroni eller conchiglie
400 g røde kidneybønner, skylt og avrent
2 ss hakket frisk flatbladet persille
salt
nykvernet svart pepper
nyrevet parmesan til servering

Tilberedning

Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og la surre over svak varme i ca 5 minutter eller til løken er myk. Ha i friske grønnsaker, hermetiske tomater, tomatpuré, tørkede urter og tørket paprika hvis du bruker det. Smak til med salt og pepper. Tilsett kraft eller vann og kok opp. Rør godt, legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter, mens du rører av og til.

Ha i pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til pastaen er så vidt al dente, ca 5 minutter eller etter anvisningen på pakken. Rør ofte.

Rør i bønnene. Varm opp i 2-3 minutter, ta kjelen av platen og rør inn persillen. Smak til suppen. Serveres rykende varm i oppvarmede suppeskåler, med revet parmesan ved siden av.