Ingredienser

5 dl melk
pakke gjær, fersk eller tørr
75 g smør eller margarin
2 ts salt
2 ts honning eller sukker
ca 13 dl hvetemel

Fyll
100 g skiver av parmaskinke, spekeskinke, kokt skinke eller salami
2 mozarellaoster a 125 g i skiver
3-4 tomater eller 2 beger cherrytomater i skiver
½ dl finhakkede blandede urter, f.eks basilikum, flatbladet persille, oregano og timian
saltflak

Tilberedning

* Varm opp melken til ca 37 grader.
* Smuldre opp fersk gjær eller bland tørr gjær med litt av melet i en stor bolle. Tilsett melken og rør til deigen er oppløst.
* Smelt smøret, avkjøl til lunkent og ha det i deigvæsken. Tilsett salt og honning. Rør inn melet, litt om gangen, til en passe fast deig. Kna den smidig.
* La deigen heve i tildekket bolle i ca 45 minutter.
* Ta opp deigen på et lett melet bakebord og del den i to emner.
* Kjevle ut hvert deigemne til en ½ cm tykk deigleiv.
* Legg på skinke i strimler, mozarella i skiver og tomatskiver. Dryss på urter.
* Rull sammen deigen som en rullekake fra en av langsidene. Form rullene til et brød og legg dem på bakepapirkledd bakeplate. La dem heve under klede i ca 20 minutter. Sett stekeovnen på 250 grader.
* Snitt brødene og dryss på litt salt. Sett platen i nedre del av stekeovnen. Stek i 10 minutter. Demp stekeovnsteperaturen til 200 grader og stek brødene videre i 25 minutter. Avkjøl brødene på rist under klede. Pynt med ferske urter ved servering.