Mer om emnet: Brød uten hvetemel, melk og sukker
Hvis du er interessert i å spise brød som er laget uten hvetemel, melk og sukker, er det flere nyttige opplysninger du bør vite. Først og fremst er brødet du søker ikke bare en utmerket løsning for de med spesielle kostholdsbegrensninger, men det kan også bidra til et sunnere kosthold generelt.
Hvordan lager man brød uten disse tradisjonelle ingrediensene? Det er ganske enkelt. Det finnes mange ulike typer melalternativer til hvetemel. Du kan for eksempel bruke mandelmel, kikertmel, kokosmel eller bokhvetemel. Slike melalternativer er ikke bare glutenfrie, men tilfører også næringsstoffer som fiber, protein og mineraler. Mange av disse alternativene har en unik smak som kan gjøre bakverkene dine enda mer interessante.
Når det gjelder erstatning for melk, er det mange alternativer å velge blant. Mandelmelk, rismelk, havremelk og soya-melk er bare noen få av de mange plantebaserte melk-alternativene du kan bruke. I tillegg er naturlig, usøtet eplejuice også en sukkerfri væske som kan brukes for å tilføre fuktighet til brøddeigen.
Å gi opp sukker betyr ikke at du må gi avkall på sødme. Du kan enkelt erstatte sukker med naturlige søtningsmidler som f.eks. honning, kokosnektar eller stevia. Husk bare at hvert søtningsmiddel har sin egen unike smak, og en unque styrke på søtheten, så eksperimenter for å finne en kombinasjon du liker.
Å lage brød uten hvetemel, melk og sukker er ikke så vanskelig som det høres ut. Med noen få justeringer kan du lage et deilig, næringsrikt brød som oppfyller dine kostholdskrav og smakpreferanser. Lykke til med å oppdage de mange mulighetene for å lage et sunnere brød.
mineoppskrifter.no gir ikke helseråd eller andre råd som kan ha noe med helbred å gjøre. men les denne siden her:
matportalen.no/artikler/2004/4/mennesker_med_glutenintoleranse_taaler_ikke_spelt
Der fortelles det at mennesker med cøliaki eller glutenintoleranse ikke skal spise spelt.
HEi, dette er ikke så mye en kommentar til brødet, mer et spørsmål. Jeg er i villrede når det gjelder spelt – trodde først at det ikke er et hvetemel, men har nå fått forståelsen av at det er hvetemel og skal unngås for de med glutenintoleranse.
Kan du/dere si noe om dette?
Vil det si at de med glutenintoleranse kan spise spelt?
Med vennlig hilsen
Gjertrud
Fint å se at dere har noen oppskrifter med spelt. Og det er mange folk som ikke tåler hvetemel, melk og sukker så dette brødet er midt i blinken. Flere sånne!