Ingredienser
100g Toro fin glutenfri Brød&kakemix 40 g Maismel 4 dl Melk/Vann (har prøvd uten melk en gang. Det gikk greit, men de ble ikke brune og smakte ikke helt som vanlige pannekaker.) 20 g Margarin
Tilberedning
Bland sammen ingrediensene, smelt margarinen og ha den i røren. Stek og spis dem som vanlige pannekaker. Ekstra tips: Glutenfritt mel har litt lett for å klumpe seg. Så om røren får stå en stund, blir den bedre. Gjerne et par timer.

Mer om emnet: Pannekaker – glutenfri uten hvetemel og egg

Pannekaker har alltid vært en deilig godbit. De er ideelle for frokost, lunsj, middag, eller til og med et mellommåltid. Men hva om man lider av glutenintoleranse eller eggallergi? Det er faktisk mulig å lage pannekaker som er både glutenfrie og uten egg.

Glutenfrie pannekaker uten egg kan lages med forskjellige typer mel som er naturlig fri for gluten. For eksempel kan man bruke mandelmel, som har en rik og deilig smak. Eller man kan prøve sobamel, som gir en litt søtere og mer delikat smak. Andre alternativer er kokosmel, bokhvetemel eller risemel. Alle har forskjellig smak og konsistens, så det kan være lurt å eksperimentere litt for å finne din favoritt.

Når det gjelder egg, kan disse erstattes med forskjellige ingredienser. Ett alternativ er å bruke linfrø eller chiafrø, som når de blandes med vann, gir en geléaktig konsistens som ligner på eggets konsistens. Et annet alternativ er å bruke banan, som også gir en god smak til pannekakene. Man kan også prøve eplemos eller avokado, som begge gir en kremet og deilig konsistens.

Lagring av disse pannekakene er også veldig praktisk. De kan lett fryses og varmes opp igjen uten å miste sin smak eller tekstur. Det er derfor de er et fantastisk alternativ for de som ønsker å forberede måltidene sine på forhånd.

Så, selv om man er glutenintolerant eller allergisk mot egg, trenger man ikke å gi opp pannekaker. Det er bare å være litt kreativ med ingrediensene, og man kan fremdeles nyte denne fantastiske godbiten.