Ingredienser
100g Toro fin glutenfri Brød&kakemix
40 g Maismel
4 dl Melk/Vann (har prøvd uten melk en gang. Det gikk greit, men de ble ikke brune og smakte ikke helt som vanlige pannekaker.)
20 g Margarin
Tilberedning
Bland sammen ingrediensene, smelt margarinen og ha den i røren.
Stek og spis dem som vanlige pannekaker.
Ekstra tips:
Glutenfritt mel har litt lett for å klumpe seg. Så om røren får stå en stund, blir den bedre. Gjerne et par timer.
Så deilig med ordenltig gode pannekaker uten egg og gluten! bake uten gluten er en smal sak, men når man plutselig må kutte ut egg også, da blir det vanskelig.. Men disse ble supre, lette å steke, ikke slimete i inni (slik alle mine tidligere forsøk på eggefri bakst har blitt) og sprø å kantene.
De er jo lagd omtrent utelukkende av stivelse, noe som gjør dem veldig usunne og lite mettende. Jeg tilsatte 2 ss erteprotein og 2 ss fiberfin samt litt ekstra melk, for å gjøre dem ‘grove’. det gikk veldig bra! Hadde også i litt kardemomme og en ts sukrin, for litt mer smak.