Brasert hjortelår

Ingredienser
2 kg hjortelår Saus: 3 dl rødvin 1 løk 1 gulrot 1 liten purreløk timian 50 g smør 60 g hvetemel baconsvor
Tilberedning
Bein ut hjortelåret, slik at du får best utbytte av det. Bind det så opp med bomullstråd til en pen stek. Brun steken og grønnsakene til sausen som er grovkuttet, i en stekepanne. Ha det hele over i en jerngryte. Kok ut stekepannen med rødvinen. Ha det over steken og fyll på med vann slik at steken er dekket. Tilsett baconsvor, pepper, salt og timian. Kok det hele opp, og sett det i ovnen som er forhåndsvarmet til 225 C, ca 1 time og stek. Husk lokk på jerngryten. Ta steken opp og hold den varm. Sil kraften. Reduser den til ca 1,2 liter væske. Smelt smør og rør inn melet. Spe med kraften litt etter litt samtidig som du rører godt for å unngå klumper. La den koke i ca 10 minutter. Smak til. Tilsett litt sukkerkulør for fargen sin del om nødvendig. Serveres med kokte poteter og grønnsaker som stekt skogsopp, blomkål, gulrøtter og broccoli.

Mer om emnet: Brasert hjortelår

Brasert hjortelår er en kulinarisk nytelse du absolutt bør oppleve. Dette er en tradisjonell matrett som går langt tilbake i tid i mange kulturer, særlig blant de nordiske folkene, hvor hjort var en viktig kilde til mat og næringsstoffer. Mange mener faktisk at denne metoden for matlaging virkelig bringer frem de naturlige smakene og teksturene i hjortekjøttet.

Hjortelår blir ofte brassert, en teknikk der kjøttet stekes raskt på høy varme for å forsegle saftene, før det så småkokes i en gryte med ulike smakstilsetninger. Dette gjør kjøttet utrolig mørt og velsmakende, da den langsomme kokingen tillater alle smakene å utvikle seg fullstendig. Med denne teknikken vil du kunne nyte hjortelåret i sin mest smakfulle form.

Ved tilberedning av brasert hjortelår er det viktig å velge gode råvarer for å få det beste resultatet. Hjortekjøtt er kjent for sin rike, dypt komplekse smak, som er veldig annerledes enn andre typer kjøtt. For å forberede hjortelåret, begynner du ved å marinere det i en blanding av rødvin, hvitløk, urter og krydder. Dette vil bidra til å myke opp kjøttet og tilføre ekstra smak.

Når du har marinert hjortelåret, bør det brunes på alle sider i en varm stekepanne før det blir overført til en gryte for den langsomme kokingen. Kombinasjonen av rask bruning og langsom koking gir en fantastisk dybde av smak og en unik tekstur som er vanskelig å slå.

Brasert hjortelår kan serveres med mange forskjellige tilbehør, fra tradisjonelle poteter og grønnsaker, til mer eksotiske alternativer som quinoa eller bulgur. Ikke glem å fullføre måltidet med en god rødvin som komplementerer smakene i hjortekjøttet. Så neste gang du vil lage en spesiell middag, hvorfor ikke prøve brasert hjortelår?.

Legg igjen en kommentar